نوشته شده توسط : iranembberlin

رونمایی از کتاب مکاشفه و تماشا در گالری بومیلار برلین

 

 

 

بنا به دعوت ناشر کتاب مکاشفه و تماشا، شب گذشته مراسم رونمایی از این اثر در گالری بومیلار برلین با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان وزارت خارجه و سفارت ایران در برلین  برگزار شد.

 در این میان افراد سر شناسی اقدام به ارائه نظرات خود در خصوص این اثر داشتند که در زیر به آنها می پردازیم

  • دکتر فن براخویچ، نویسنده و استاد دانشگاه: این کتاب دو موقعیت مختلف را بیان می کند، موقعیت اول تصاویر یک عکاس مدرن و معاصررا نشان می دهد که عکس هایش ساده ، خیلی نزدیک و بدون مرز هستند. موقعیت دوم موقعیت تصاویر تاریخی حاصل از سفرهای زیارتی شاه ناصرالدین بوده که با عکاسی و گرفتن عکس می خواست نشان بدهد ایران مالک و حاکم مناطق شیعی عراق هم هست. میان این دو موقعیت با این پروژه یک گفتگو بین دیدگاه مدرن و دیدگاه تاریخی برقرار شده است. قرار بود این کتاب در هیچ وجه سیاسی نباشد ولی فرهنگ همیشه یک مقدار سیاسی هست و نمی شود کاملاً فرهنگ را از سیاست جدا کرد.
  •   دکتر عدالت نژاد، نویسنده و محقق، استاد میهمان دانشگاه آزاد برلین: خوشحال هستم که کتاب تمام شد، چرا که ما مشکلات زیادی داشتیم سال 2000 میلادی شروع کار آقای برگر عکاس آلمانی بود و الآن 15 سال بعد می بینیم که این کتاب با همت رایزنی فرهنگی و وزارت خارجه در سفارت برلین چاپ شد. درست است که تصاویر کتاب موضوع دینی است ولی از لحاظ و دیدگاه عکاسی خیلی جالب است. یک عکاس آلمانی به اماکن دینی و مقدس مسلمانان شیعه احترام می گذارد و می آید عکس برداری می کند. آقای هانس برگر نوشته اند ما در این کتاب دوام محتوایی و زیبایی شناسی را شاهد هستیم چرا که ناصرالدین شاه شاید سفر سیاسی ای داشته ولی عکس های خیلی جالب به وجود آورده است، از این رو روبروی هم قرار دادن این عکس های تاریخی و مدرن خیلی مهم بود.
  • خانم کاترین کولیاس، معاون بخش فرهنگی وزارتخارجه آلمان: خیلی خوشحال هستیم که از این پروژه حمایت کردیم و متشکر هستیم از تمام دوستان که همکاری داشتند این پروژه درواقع گفتگو را حمایت می کند و این هم با سیاست فرهنگی خارجی آلمان همخوانی دارد بخصوص با کشورهایی که مثل ایران که دوست داریم رابطه و شناخت را افزایش دهیم و البته از ما دور هستند و هنوز کاملاً همدیگر را نمی شناسیم. بعد از برنامه جامع هسته ای در سال 2015 وزارت خارجه آلمان تلاش کرد تا با ایران گفتگو کند در تمام زمینه ها بخصوص در زمینه فرهنگی ولی ما احساس کردیم یک نقطه را هنوز در این گفتگو نتوانستیم پیدا کنیم. وقتی آقای هانس برگر با پروژه رایزنی فرهنگی سفارت ج اا به وزارت خارجه مراجعه کرد خیلی خوشحال بودیم چون این همان پروژه بوده که ما دنبالش بودیم. در واقع می خواستیم گفتگو را رسمی آغاز کنیم با آن مراکزی که با آنها تا حال گفتگو انجام نشده بود مثل مراکز دینی و اسلامی شیعیان در ایران. ما باید برای بحث و شناخت همدیگر باز باشیم و دیدگاه طرف مقابل را درک کنیم و بعد اگر بتوانیم یک دیدگاه مشترک پیدا کنیم.
  • هانس گئورگ برگر، عکاس و فیلسوف: من در سفرم که 15 سال پیش به ایران انجام شد عکس هایی از حوزه های شیعه گرفتم. طی آن سفر یک نامه ای دستنویس از خانم مرحوم دکتر شیمل داشتم. من هر جا گیر می کردم هر جایی که درها به روی من بسته شد این نامه را نشان می دادم و این کلیدی بود برای باز کردن تمام درها و راستش تا امروز هم نمی دانم آنجا پروفسور شیمیل چه نوشته بوده است. من از رایزنی و وزارتخارجه که چنین سخاوتمندانه از این طرح حمایت کردند نهایت قدردانی خود را طی این کلمات اعلام می دارم.
  • رایزن فرهنگی سفارت ایران در برلین: برای اینجانب هم مایه کمال خرسندی است که بعد از قریب به 16 سال فعالیت اولیه یک عکاس آلمانی برای شناسایی و تهیه تصاویر از دنیای تشیع ما توانستیم با امتزاج مجموعه ایشان در کنار تصاویری بینهایت ارزشمند و واجد نفاست که برای اولین بار بعد از یک قرن و اندی رونمایی می شوند یعنی مجموعه کارخ موزه گلستان، امکانی را فراهم آوریم تا هویت پیوستة دنیای شیعی در وجه عراق عرب و عراق عجم به صورتی مجتمع خود را نشان دهد. تشیع امروز یکی از زمینه های مهم برای مطالعه و پژوهش نزد محققان و اندیشمندان است. بی دلیل نیست که ما در هفته آینده میزبان نخستین کارگاه علمی شیعه پژوهان دنیا در برلین هستیم و همزمانی این رویداد با آن نشست را بایستی به فال نیک گرفت. از یک منظر دیگر هم بایستی به این موضوع توجه نشان داد و آن این است که تصاویر گرفته شده در این مجموعه از دنیای تشیع می تواند نزد اندیشمندان، محققان و شخصیت های دینی معنای تازه ای را از زاویه نگاه یک فرد غیرمسلمان، غربی و طبعاً تربیت شده در فرهنگ آلمان نشان دهد. این دقیقاً همان نکته ای بود که پس از مشاهدة این آلبوم توسط حضرت آیت الله صافی گلپایگانی از زبان ایشان دریافت گردید. جناب ایشان که سابقة دستیاری مرجع بزرگ شیعی آیت الله بروجردی را داشته اند، تأکید می نمودند همواره طی گفتگوها از سوی محققان غربی و یا آلمانی، یکی از زمینه های جالب توجه برای ما آن بود که بدانیم در پشت نگاه و در دریافت مفاهیم و مسائل و موضوعات این مخاطبین چه قضاوتی از ما دارند و چه تصویری در ذهن آنها نقش می بندد؟ ما را چگونه می بینند و به چه ویژگی هایی بیشتر توجه نشان می دهند؟ این تصاویر به بخشی از رهیافت و درک یک مخاطب غربی از دنیای تشیع پرتو می افکند. موضوع دیگری که بایستی در اینجا مورد توجه و تأکید قرار گیرد اشاره به این نکته است که ما با انجام این پژوهش نشان دادیم که در دنیای کنونی ضرورت همگرایی و افزایش سطح شناخت از جوامعی که با آنها ارتباط اندکی داشته ایم امری الزام آور و مؤثر برای حفظ صلح است. من هم لازم می دانم از وزارت خارجه آلمان برای حمایت از این پروژه و پذیرش پیشنهاد همکاری که قریب به یک سال پیش از سوی اینجانب مطرح شد، قدردانی نمایم و تأکید کنم خرسندم از این جهت که حاصل این اعتماد امروز اثری مهم با نفاست هنری و اعتبار علمی به شکل دوزبانه است که خود نشان می دهد می توان با اعتماد و همکاری طرح های تازه و پروژه های جدید را نیز به سرانجام رساند.

همچنین در این برنامه به پرسش های حضار پیرامون مسائل زیر پاسخ داده شد:

ملاحظات:

-        از آقای هانس برگر سئوال شد آیا مشکلاتی با عکس گرفتن در ایران داشتید؟ چون می گویند در اسلام عکسبرداری ممنوع است؟ آیا بوده جاهایی که اجازه ندادند عکسبرداری کنید؟ برگر در پاسخ گفته خیر. می دانید که سینمای ایران جهانی است و کیفیت بسیار بالایی دارد، عکسبرداری مهم نیست آن چیزی که می خواهید عکس بگیرید مهم است. من می خواستم با عکسبرداری یاد بگیرم و این هدف من بوده که بروم برای عکسبرداری و یاد بگیرم عکسبرداری درباره فرهنگی افرادی که نمی شناختم. از هر جایی که می خواستیم می توانستیم عکس بگیریم  و در میان شیعیان مشکلی با استفاده از ابزارهای مدرن اطلاع رسانی نیست. می دانید محرم ترین و مقدس ترین اماکن مذهبی خود قبر و حرم های امامان هست، که در این بخش هم ممنوعیت وجود نداشت.

-       از وی سوال شد آیا حرم و صحن را هم توانستید عکسبرداری کنید؟ برگر چنین گفت که «نمی خواستم این حرم ها را عکسبرداری کنم احترام می گذارم و نیاز نیست هر جایی که می خواهیم برویم انسان باید تحفظ هم بکند ما غربی ها هر جایی که می رویم می خواهیم عکس بگیریم ولی خوب است که آدم به حرم دیگران هم احترام بگذارد و جاهایی که خیلی صمیمانه است و محرم هست را هم نیاز نیست بروم و خودم نمی خواستم عکسبرداری کنم و عکسبرداری نکردم.

 



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

محمد جواد ظریف مهمان آقای فرانک والتر اشمایل مایر وزیر امور خارجه المان شد

 

 

 

به دنبال اقدامات پسا برجامی و دیدار و گفتگوهای وزیر امور خارجه کشورمان با کشور های مختلف این بار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مهمان وزیر امور خارجه جمهوری فدرال المان شد.

درچارچوب رایزنی‌های منظم شکل گرفته میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان، جناب آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران به دعوت رسمی همتای آلمانی خود جناب آقای فرانک والتر اشتاین مایر، عصر چهارشنبه مورخ ٢٦ خرداد وارد برلین شد و در توقف چند ساعته خود ضمن ملاقات و گفتگو با وزیر خارجه آلمان، در ضیافت افطار آقای اشتاین مایر که به افتخار ایشان و هیأت همراه ترتیب داده شده بود، شرکت نمود.


طرفین در این ملاقات که در محل ساختمان تاریخی میهمان‌سرا و آکادمی وزارت خارجه آلمان برگزار شد، در خصوص مسایل مختلف مورد علاقه از جمله روابط فی‌مابین، روند اجرای برجام و موضوعات منطقه از جمله آخرین وضعیت سوریه و عراق به تبادل نظر پرداختند.


وزرای خارجه ایران و آلمان پیش از آغاز افطار با حضور در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به همگرایی دیدگاه‌های دو کشور در خصوص مسایل منطقه، از روند روبه‌رشد روابط دوجانبه در تمامی ابعاد ابراز خرسندی نمودند. جناب آقای دکتر ظریف با اشاره به وضعیت خطیر منطقه و ضرورت مقابله همه جانبه با گروههای تروریستی، اراده واقعی جامعه جهانی در قطع شاهرگ های حیاتی لجستیکی و مالی این گروههای افراطی را شرط مبارزه واقعی و شکست تروریست‌ها دانست. ایشان همچنین تاکید نمود که حل پایدار بحران منطقه خاورمیانه مستلزم راه حلی سیاسی است.

برای اطلاع از آخرین اخبار و رویداد ها به سایت سفارت ایران در برلین مراجعه فرمایید

 



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

گروه جوانان شورای آلمانی روابط خارجی با سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند

 

 

 

گروه جوانان عضو شورای آلمانی روابط خارجی با کارشناسان سفارت برلین و آقای ماجدی سفیر ایران در آلمان دیدار کردند.  در این دیدار جوانان عضو شورای آلمانی روابط خارجی موسوم به (DGAP) که در روز  روز سه‌شنبه ٢٥ آبانماه ١٣٩٥ در برلين برگزار شد،  پیرامون روابط ایران و آلمان، اتحادیه اروپايی و تحولات منطقه خاورمیانه بحث و تبادل نظر شد و سئوالاتی مطرح و آقای ماجدی رئیس سفارت ایران در برلین به آنها پاسخ دادند.

 در اين ديدار ضمن تبیین رویکرد سفارت ایران در زمینه طراحی پروژه‌های مشترک اقتصادی-فرهنگی در چارچوب خواهرخواندگی شهرهای ایران و آلمان، یک فیلم کوتاه با موضوع ظرفيت‌های گردشگری ایران به نمايش گذاشته شد.

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

حضور ايران در جشنواره فیلم های کوتاه سلولارت

 

 

 

جمهوری اسلامی ایران مهمان ویژه هیجدهمین جشنواره فیلمهای کوتاه سلولارت (Cellu l’art) بود. این جشنواره در تاریخ  ۲۵ لغایت ۳۰ آوریل ۲۰۱۷ (۶ لغایت ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶) در شهر ینا در آلمان برگزار گردد.

در طی این جشنواره که آثار هنرمندان بسیاری از اقصی نقاط دنیا به نمایش درآمد ، با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین و برگزارگنندگان، نزدیك به پنجاه فیلم‌ كوتاه از كارگردان‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، مذهبی و غیره در جشنواره مذكور به نمایش گذاشته شد.

توضیحات بیشتر در خصوص جشنواره سلولارت در وبسایت آن به آدرس زیر در دسترس است:

www.cellulart.de

 



:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

کمیته های ملی المپیک ایران و آلمان  تفاهم نامه همکاری با همدیگر امضا کردند

 

 

 

رئسای کمیته های ملی المپیک ایران و آلمان در نشستی که با هماهنگی سفارت ایران در برلین برگزار شده بود با همدیگر دیدار به بحث و تبادل نظر پرداختند و در انتها با امضا تفاهم نامه ای  برای همکاری های دوطرفه توافق کردند.

در این یادداشت تفاهم بر اراده طرفین جهت ارتقای روابط موجود و نیز بر ضرورت پیروی از منشور المپیک به عنوان مجموعه قوانین ناظر بر فعالیت جنبش المپیک و ارزش‌های اخلاقی در ورزش تاکید شده است. طرفین همچنين توافق نموده‌اند در زمینه مبارزه با دوپینگ که بطور واضح اصول اخلاقی تصریح شده در مفاهیم المپیک را نقص می کند، همکاری کنند.

همکاری‌های فنی، تبادل مربی و استفاده از تجربیات ورزشی در رشته های مختلف، برگزاری اردوهای تمرینی برای تیم‌های مختلف ورزشی و کلاس‌های آموزشی و مربیگری در چارچوب تنظیم شده توسط کارشناسان ورزشی دو کشور از مفاد این یادداشت تفاهم همکاری است.

کمیته ملی المپیک آلمان در چارچوب برنامه‌های بین‌المللی وزارت خارجه آلمان، تجربیات مربیان آلمانی را در اختیار ایران قرار خواهد داد و جهت شرکت کارشناسان ورزشی ایران دردوره‌های آموزشی در آلمان در رشته‌های دو و میدانی و فوتبال تسهیلات لازم را برای کمیته ملی المپیک ایران فراهم خواهد نمود.

 



:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

ایران  و آلمان با هم تفاهم نامه کنسولی  برای اسان تر شدن شرایط ویزا امضا کردند

 

 

 

سند تفاهم‌نامه کنسولی میان ایران و آلمان  به منظور اسان تر شدن شرایط ویزا و ورود و خروج تجار و بازرگانان و دانشجویان و اساتید دانشگاهی و ... در تاریخ ٥ مرداد ١٣٩٥ توسط مدیران کنسولی وزارات خارجه‌ دو کشور در برلین به امضا رسید.

طرفین در دیداری که به همت سفارت ایران در برلین برنامه ریزی شده بود تفاهم نامه ای را به امضا رساندند. در این سند در خصوص ارائه تسهیلات بیشتر  کنسولی برای اتباع کشور مقابل از جمله صدور روادید کثیر المسافره با اعتبار طولانی مدت برای بازرگانان و سرمایه گذاران و تسریع در صدور روادید برای دانشجویان، اساتید دانشگاهها و نخبگان علمی و فرهنگی کشور مقابل توافق کردند. بر اساس سند مذكور همچنین در زمینه گسترش همکاری میان پلیس دو کشور در امر مبارزه با تروریسم، جنایات سازمان یافته، قاچاق انسان و مواد مخدر، رسیدگی به امور زندانیان و همکاری در زمینه بازگشت داوطلبانه پناهندگان تفاهم گرديد.

قرار است اجلاس بعدی کنسولی ایران و آلمان سال آینده میلادی در تهران برگزار گردد. 

 



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

تعزیه در قاره سبز به همت سفارت ایران در برلین

 

 

 

 

با تلاش و رایزنی های فرهنگی سفارت ایران در برلین قرار است از 13 مهر ماه نمایش فرهنگی، مذهبی و اسلامی تعزیه به سبک تعزیه قزوین در آلمان و لهستان اجرا شود.

سید علی موجانی ، رایزن فرهنگی ایران در سفارت برلین ضمن تایید این خبر گفت: قرار است این نمایش به سرپرستی سیف الله شکری در المان و لهستان اجراهایی داشته باشند. برای اینکه این اتفاق مبارک رخ دهد سفارت ایران در برلین ، انستیتو حافظ و زایطن فررهنگی ایران در المان  و کنسولگری ایران در هامبورگ با هم همکاری کرده  و مقرر شده این مراسم در شهر های برلین و هانبورگ و فرانکفورت اجرا شود.

ایشان اظهار داشتند این برنامه قرار است 10 روز هم برای ایرانیان مقیم آلمان و هم در مراسم رونمایی از کتاب مقتل الحسین  در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت  برای عموم مردم اجرا خواهد شد.

رایزن فرهنگی  سفارت ایران در برلین اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با همکاری رایزن فرهنگی ایران در ورشو لهستان برنامه های مشابهی هم در این کشور داشته  باشیم.

قرار است تعزیه خوانی در آلمان به زبان فارسی باشد ولی در لهستان این برنامه ترجمه لهستانی هم خواهد داشت.

سیف الله شکری به عنوان سرپرست گروه تعزیه قزوین و  پژوهشگر موسیقی سنتی و آیینی و تعزیه هم اظهار داشت: در پنج سال گذشته برنامه هایی در خارج از کشور داشته ایم و این اولین بار است که با همت سفارت برلین در اروپا اجرا خواهیم داشت.

وی در خصوص تعزیه خوانان این مراسم گفت: خود بنده به عنوان سرپرست گروه انجام وظیفه خواهم کرد ولی سه نفر دیگر از اساتید تعزیع خوانی سبک قزوین آقایان استاد محمد بخشی نیا، امیر صفری و محسن گیوه گش این مهم را تقبل کرده اند.

 

تعزیه هنری ایرانی و شیعی

شکری اذعان داشت که تعزیه تنها هنر و تئاتر خاص مردم شیعه و ایران است و در کشور های دیگر اگر هم باشد خیلی ابتدایی و الگو گرفته از ایرانیان است.

وی هدف از اجرای این مراسم با هماهنگی سفارت ایران در برلین را معرفی هنر  و جنبه های خاص این مراسم به مجامع علمی دنیا  و اروپا دانست.  موسیقی تعزیه یکی موسیقی سنتی و ایینی ایران و متعلق به 500 سال پیش است که اصیل ، فاخر و بکر باقی مانده است. ضمن اینکه تعزیه هنری برگرفته از نقالی، پرده خوانی ، شمایل گردانی و مینیاتور است.

شکری برنامه تعزیه خوانی در المان و لهستان را اینگونه بیان کرد که در 13 مهر ماه به آلمان خواهند رفت  و 10 روز در این کشور حضور خواهند داشت که هفت روز اجرا و سخنرانی خواهند داشت و پس از آن به لهستان خواهند رفت.

وی در پایان این سنت و هنر ایرانی را ارج نهاد و گفت: سن تعزیه خوانی هر روز بالاتر می رود و نیاز است عده ای از جوانان جای این تعزیه خوانان را بگیرند. اما متاسفانه جایی وجود ندارد تا این هنر آموزش داده شود.

 

 

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 54
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

ایرانیان خارج از کشور با این طرح با میهن باز می گردند

 

 

  طرح تسهیل ورود ایرانیا نخارج از کشور تصویب شد. این طرح از تاکیدات ریاست جمهوری روحانی بود که آقای قشقاوی تایید تصویب این طرح را اعلام کردند.

 

حسن قشقاوی، معاون پارلمانی، کنسوای و امور ایرانیان وزیر خارجه که صبح امروز در سالن علامه جعفری وزارت امور خارجه در نشست خبری حضور داشت با بیان این که طرحی تحت عنوان تسهیل ورود ایرانیان به داخل کشور تصویب شده است خاطرنشان کرد: این طرح از دستورات اکید رییس‌جمهور بود که حاصل جلسات نهادهای ذیربط با مشارکت وزارت امور خارجه بوده و سرانجام تصویب شد.

 
وی ادامه داد: همه هموطنان خارج از کشور با مراجعه به نمایندگی‌های وزارت خارجه می‌توانند درخواست گذرنامه و یا برگه جایگزین برای ورود به ایران داشته باشند.

 
قشقاوی خاطرنشان کرد: به همه گفته‌ایم که بدون توجه به اسناد اقامتی آن‌ها می‌توانند برگه ورود ارائه دهند و به محض آنکه سندی از سوی فرد که نشانه‌ ایرانی بودن او باشد ارائه شود نمایندگان ما موظف هستند گذرنامه یا اسناد مطابق با آن را ارائه دهند.

 
معاون وزیر امور خارجه با بیان این که هموطنان ما می‌توانند به محض ورود به کشور با ارائه سندی که ایرانی بودن آن‌ها را نشان دهد مجوز ورودبه کشور را دریافت کنند افزود: آن‌ها از این طریق می‌توانند ورود آسانی داشته باشند و هیچ نیازی به بررسی در خارج از کشور نیست. آنها به راحتی می‌توانند وارد کشور شوند و هیچ برگه و یا سندی درباره‌ اسناد اقامتی آن‌ها از سوی ناجا یا سایر ارگان‌ها خواسته نمی‌شود. بنابراین هر سندی که نشان دهد فرد ایرانی است برای دریافت گذرنامه و ورود به کشور کفایت می‌کند.
 
قشقاوی با اشاره به مثبت بودن تلاش‌های وزارت خارجه در آزادی زندانیان گفت: با 28 کشور نشست‌های منظم کنسولی داریم و به 42 کشور 3 موافقت‌نامه معاضدت قضایی در امور مدنی و کشوری و همچنین انتقال محکومان و استرداد مجرمین را ارائه دادیم که برخی از آنها مانند ترکمنستان آن را امضاء کردند.
 
وی ادامه داد: همچنین با برخی از کشورها موافقت‌نامه نداریم ولی انتقال مجرمین صورت گرفته است مانند انتقال مجرمین میان ایران و ارمنستان و چین. در رابطه با ترکمنستان نیز طی 4 ماه اخیر 53 ایرانی عفو و آزاد شده‌اند و ما نیز 9 ترکمن رابه این کشور انتقال دادیم. علاوه بر این باید بگویم 80 درصد زندانیان در خارج از کشور جرم مواد مخدر دارند. در 4 سال اخیر تعداد زندانیان مواد مخدر ما در عربستان به صفر رسیده است.

 
معاون وزیر امور خارجه با ابراز تاسف از غرق شدن مهاجران غیر قانونی ایرانی تصریح کرد: ‌90 درصد از افرادی که از طریق قاچاقچی به خارج از کشور می‌روند غرق می شوند.

 
وی ادامه داد : آزای 600 نفر که در حدود 40 کشور زندانی بودند حاصل رشد گسترده‌ سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور است. علاوه بر این آزادی 13 ایرانی مشمول تحریم، (زندانیانی که به دلیل تحریم‌ها به زندان افتادند) حاصل نبرد جدی قضایی بین مقام های قضایی ایرانی و آمریکایی بود که در این نبرد همیشه ایران برنده بوده است.

 
قشقاوی با اشاره به مثبت بودن تلاش‌های وزارت خارجه در آزادی زندانیان گفت: با 28 کشور نشست‌های منظم کنسولی داریم و به 42 کشور 3 موافقت نامه معاضدت قضایی در امور مدنی و کشوری و همچنین انتقال محکومین و استرداد مجرمین را ارائه دادیم که برخی از آنها مانند ترکمنستان آن را امضاء کردند.
 
وی ادامه داد: همچنین با برخی از کشورها موافقت‌نامه نداریم ولی انتقال مجرمین صورت گرفته است مانند انتقال مجرمین میان ایران و ارمنستان و چین. در رابطه با ترکمنستان نیز طی 4 ماه اخیر 53 ایرانی عفو و آزاد شده‌اند و ما نیز 9 ترکمن رابه این کشور انتقال دادیم. علاوه بر این باید بگویم 80 درصد زندانیان در خارج از کشور جرم مواد مخدر دارند .در 4 سال اخیر تعداد زندانیان مواد مخدر ما در عربستان به صفر رسیده است.

 
معاون وزیر امور خارجه با ابراز تاسف از غرق شدن مهاجران غیر قانونی ایرانی تصریح کرد: ‌90 درصد از افرادی که از طریق قاچاقچی به خارج از کشور می‌روند غرق می شوند.

 
وی ادامه داد : آزای 600 نفر که در حدود 40 کشور زندانی بودند حاصل رشد گسترده‌ سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور است. علاوه بر این آزادی 13 ایرانی مشمول تحریم ، (زندانیانی که به دلیل تحریم‌ها به زندان افتادند) حاصل نبرد جدی قضایی بین مقام های قضایی ایرانی و آمریکایی بود که در این نبرد همیشه ایران برنده بوده است.

 
قشقاوی با اشاره به برگزاری سفر حج عمره گفت: احتمالا از اول تا 10 فروردین ماه سفر عمره گذاران را به عربستان نخواهیم داشت.

 
وی همچنین گفت: در خصوص لغو روادید با کشورهای همسایه مشکلی نداریم به جز همسایگان شرقی که نمی‌توانیم مانند سایر همسایگان آنها را دنبال کنیم که آن هم به دلیل عرض این کشورها است.
 
وی ادامه داد: برای دانشجویان خواهان ادامه تحصیل در رشته‌هایی که تحریم بودند و همچنین ارسال ارز برای آنها به خارج از کشور نیز فعالیت‌های خوبی داشتیم و درباره‌ی مشکلات به وجود آمده برای دانشجویان مشغول تحصیل در نروژ نیز فعالیت‌هایی صورت گرفت که مانع اخراج بسیاری از آنها شد.
 
قشقاوی در پایان در رابطه با چند صیاد ایرانی که در مرز ترکمنستان دستگیر شده بودند خاطر نشان کرد:‌خوشبختانه هر 4 نفر آنها سالم و آزاد هستند.

برای اخبار بیشتر به سایت سفارت ایران در برلین مراجعه فرمایید

 



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

در دانشگاه های آلمان کرسی شیعه شناسی تاسیس می شود

 

 

 

 فضای نا مناسب این روز ها و جنگ ها نرم علیه شیعه گسترش علم شیعه شناسی در دنیا را به یک ضرورت مبدل کرده است. بنا بر این با توجه به  نبود کرسی‌های شیعه‌شناسی در کشور آلمان و منطقه آلمان‌زبان ضرروت تاسیس آن در دانشگاهای این کشور احساس می شد. بر این اساس پس از پیگیرهای چند ساله و انجام مذاکرات طولانی با دو دانشگاه فرانکفورت و مونستر و با حمایت ها و تلاش های سفارت ایران در برلین  بستر لازم جهت تأسیس کرسی مطالعات شیعی با محوریت شیعه دردانشگاه مونستر و نیز کرسی حافظ در دانشگاه فرانکفورت فراهم گردید.

بر اساس توافقات به عمل آمده میان دو طرف در چارچوب قرارداد منعقده سه ساله ، در گام نخست، دانشگاه مونستراقدام به ایجاد یک کرسی موقت برای یک استاد مدعو ایرانی جهت تعلیم و معرفی فرهنگ و تمدن شیعی و ایرانی خواهد نمود.

هزینه سالانه این کرسی 80 هزار یورو در سال برآورد شده است .

این کرسی از آغاز ژانویه سال 2015 تا پایان سال 2017 به فعالیت خود ادامه خواهد داد و پس از آن، امکان تمدید قرارداد برای مدت دو سال با توافق طرفین وجود دارد.



لازم به ذکر است این کرسی، نخستين کرسی است که به طور رسمي، موظف به معرفی فرهنگ شیعی می باشد. به زعم صاحب‌نظران، اين موضوع، واقعه‌ای بسیار مهم در تاریخ تبادلات فرهنگ ایرانی ـ شیعی با منطقه آلمانی‌زبان به حساب می‌آید.

صرف‌نظر از اولین تبادلات علمی میان اروپا و اسلام که به روزگار تصرف بخش‌هایی از امپراطوری روم شرقی بازمی‌گردد، نخستین بار در اواخر قرن 18 ميلادي، اولین کرسی شرق‌شناسی در پاریس تأسیس شد. انجمن شرق‌شناسی آلمان نیز در میانه قرن 19 و در سال 1845 ميلادي تأسیس شد. در تمام این روزگاران، دو نکته در معرفی اسلام در اروپا قابل مشاهده است؛ نخست معرفی اسلام توسط نمایندگان تمدن اروپایی و دوم معرفی اسلام توسط برادران اهل سنت. یعنی از یک سو خود اروپاییان به طور غیرعلمی و سپس در دانشگاه‌ها به طور آکادمیک به معرفی درک خویش از اسلام پرداختند و از سوی دیگر، اروپا از زمان عمر بن خطاب تا فروپاشی امپراطوری عثمانی، همیشه با اسلام سنی مواجه بوده؛ با آن جنگیده، از آن شکست خورده، بر آن پیروز شده و به هر حال تصویری از اسلام در خلال این جنگ‌ها به دست آورده است.
نبود هیچگونه جایگاه و یا کرسی رسمی شیعه‌شناسی در اروپا، بیانگر این مطلب است که شیعیان در معرفی اندیشه خویش، سالیانی طولانی است که هیچ امکان و فضایی ندارند و شاید کمترین شناخت از شیعه در این جامعه وجود داشته باشد، بنابراين راه‌اندازی این کرسی مطالعات شیعی با محوریت ایران به عنوان اولین گام، از اهمیت فراوانی برخوردار است که زمینه‌ساز گام‌های بعدی براي معرفی صحیح شیعه در جامعه آلمانی‌زبان است.

در سال‌های گذشته، برخی کشورهای مختلف اسلامی ، در تأسیس کرسی‌های اسلامی در دانشگاه‌های منطقه آلمانی‌زبان بسیار کوشیده و در نقاط مختلف، چنین موقعیت‌هایی را ایجاد کرده‌اند. همچنين دولت آلمان از سال 2007 به طور غیررسمی و از سال 2010 رسماً به تأسیس کرسی‌های الهیات اسلامی در پنج شهر آلمان اقدام كرده است. در حال حاضر در این مؤسسات در مجموع حدود يك هزار دانشجو در مقاطع مختلف مشغول تحصیل و حدود 70 استاد، دانشجوی فوق دکتری و دکتری در حال کار هستند. از این میان البته تنها دو یا سه نفر شیعه هستند که در یکی دو مورد، این انتساب بیشتر نوعی سنت خانوادگی و نه دغدغه یا تعلق فکری است.

 پس از درک ضرورت و فوریت تأسیس کرسی‌های مطالعات شیعی، اقدامات لازم برای انجام  مذاکراتی طولانی با دو دانشگاه فرانکفورت و مونستر آغاز گردید. پس از گذشت یک سال، این مذاکرات با دانشگاه فرانکفورت به نتیجه رسید و در گام نخست، این دانشگاه اقدام به ایجاد یک کرسی موقت برای یک استاد مدعو برای تعلیم و معرفی فرهنگ و تمدن شیعی و ایرانی تحت عنوان کرسی حافظ، كرد.

برای احراز این کرسی، چهارده نفر از اساتید داوطلب از کشورهای مختلف اقدام كردند که پس از بررسی‌هاي لازم، کمیته انتخاب، به یک مجموعه پنج نفری از افراد حايز صلاحیت رسید و پس از یک مصاحبه حضوری، پروفسور رضا پورجوادی را برای احراز این کرسی انتخاب كرد.

پورجوادی در ایران، کانادا و آلمان تحصیل كرده صاحب دو تألیف در انتشارات بریل و بیش از 30 مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی است. تخصص پورجوادی، کلام، فلسفه و عرفان شیعه در دوره صفویه، است.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iranembberlin

پیام تسلیت و محکومیا شدید حمله تروریستی به برلین توسط سفارت ایران در برلین

 

 

سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین حادثه تروریستی بازار کریسمس برلین را  به شدت محکوم و با مردم و خانواده های قربانیان ابراز همدردی کرد.

به گزارش ایسنا، به دنبال اقدام تروریستی در بازار کریسمس شهر برلین که طی آن تعدادی افراد بی‌گناه کشته و زخمی شدند سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین با حضور در محل حادثه با اهدا شاخه گل ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان و زخمی‌شدگان مراتب تسلیت و انزجار خود را نسبت به این‌گونه اقدامات غیر انسانی ابراز داشت.

علاوه بر این سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین با ارائه بیانیه ای  بر ضرورت همبستگی و اتحاد تمامی ملت‌ها و دولت‌ها در مبارزه بی‌امان با پدیده شوم تروریسم تاکید کرد.

سفارت ایران در دیدار با برخی مقام‌های آلمانی هم ضمن ابراز مراتب تاثر عمیق خود نسبت به این حادثه تروریستی مراسم جشن شب یلدا به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی ایران را که از قبل برنامه‌ ریزی شده بود،  را به احترام جان باختگان و زخمی های این حادشه تروریستی لغو کرد.

 



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 آبان 1396 | نظرات ()